top of page
Individuele kindercoaching

Individuele kindercoaching

Naast onze trajecten en kindertrainingen in groep begeleiden wij ook kinderen individueel en op maat afhankelijk van wat ze nodig hebben. In dit geval maken we eerst een afspraak voor een intakegesprek. Daarna wat samen met de ouders en het kind bepaalt welke ondersteuning geboden kan worden.

Begeleiding op maat wordt meestal gekozen door kinderen die dit gewoon liever doen dan in een training te volgen of door kinderen met specifieke eisen zoals ADHD, ASS, HSP, Hoogbegaafdheid.

Afhankelijk van wat het kind nodig heeft en de aanpak die aanslaat gaan we samen op zoek. We vertrekken in onze aanpak steeds vanuit waarderend onderzoek (appreciative inquiry), positieve psychologie en een talentenbenadering. In onze coachings betrekken we ook steeds de ouders , omdat kind en ouders hand in hand gaan. Dit wil zeggen dat we regelmatig feedbackmomenten met de ouders inlassen of workshops met de ouders apart. Tijdens de individuele trainingen wordt gewerkt aan het zelfbeeld, aan overtuigingen, aan faalangst, aan gekleurde gedachten, .aan emotiecontrole ...

De juiste studiekeuze

Tijdens deze begeleiding zetten we samen een aantal stappen die je helpen om de juiste studiekeuze te maken. 

 

1. Weten wie je bent! 
We maken een degelijke analyse van je talenten, achterhalen jouw unieke karaktereigenschappen, brengen je ontwikkelingskansen in beeld en je natuurlijke motivatie om ergens voor te gaan

2. Wat is jouw horizonbepaling?
Jouw missie of doel in het leven, jouw innerlijke drijfveren, jouw plaats in het grotere geheel geven je zicht op wat je echt wilt.

Studierichting bepalen: 
Wij geven advies omtrent een geschikte studiekeuze op basis van jouw sterke talenten en interesses.

 

Waarom zitten zoveel jongeren tegen hun zin op de schoolbanken? Ze kampen met demotivatie, frustratie en een gebrek aan interesse… Eén van de oorzaken daarvan is dat ze teveel aandacht besteden aan bezigheden die niet aansluiten bij hun talenten en interesses: een verkeerde studierichting. Het is niet gemakkelijk om uit een overvloed aan studierichtingen de juiste keuze te maken. Overleef begeleidt bij het maken van een goede keuze en neemt als basis daarvoor jouw eigen unieke persoonlijkheid. Eenmaal je talenten duidelijk zijn, kan je gericht kiezen voor de domeinen in het leven die aansluiten bij je sterktes.
Gevolg: energie, passie, motivatie… en succes.

 

Ter info: de methodiek die onder meer gebruikt wordt, is de KernTalentenmethodiek van CoreTalents.

 

Een studiekeuzeadvies op basis van een KernTalentenanalyse neemt een 5 tot 6 tal sessies in beslag. Hier wordt ook een Kerntalentenrapport bij voorzien. Dit is een rapport dat je tijdens je hele verdere leven juiste keuzes kan helpen maken. 

Onze tarieven en aanpak

Voor individuele begeleidingen rekenen we 60 euro per uur aan. 

 

Please reload

individuele kindercoaching
Ind coaching zelfvertrouwen
faalangst en demotivatie
studiekeuze
tarieven
bottom of page