Rudi Thoelen

Expert Survival, Teambuilding, wildwater, rockclimbing, coach en trainer

Rudi is als voormalig F-16 piloot van het 349 smaldeel getraind in CSAR - Combat search and rescue.

Deze tak van overleven is gericht op evacuatie en overleven in een onbekende gebieden. De bedoeling in tegenstelling tot de survival die wij kennen, is om onopgemerkt te blijven en om op eigen houtje uit het gebied te geraken.
Hiervoor heeft hij verscheidene opleidingen in verschillende omstandigheden en klimaten gevolgd.
Rudi's passie in de sport ligt in de adventure racing. Dit is een combinatie van outdoor sporten zoals trailrunning, mtb, kayak, klimmen en orientatie. Endurance en uithouding zijn de belangrijkste kenmerken van deze sport. Rudi won in 2003 één van de belangrijkste adventure race, de Land Rover G4 challenge, een uithoudingsrace door 5 continenten over een tijdspanne van 4 weken.
Rudi vind je in de vakanties meestal terug in streken zoals Botswana, Zimbabwe, Marroko, waar hij rondtrekt in de woestijn of de savannah.

 

Rudi@overleef.be

Filip Appeltans

Outdoorcooking, bushcraft

Filip Appeltans heeft tientallen jaren praktijkervaring in het begeleiden en coachen van kansengroepen zowel in de bijzondere jeugdzorg als in de sociale economie . 

Zijn enthousiasme voor de natuur uit zich in natuurfotografie en het gidsen, wat bijdraagt tot een bewust volle natuurbeleving voor jong en oud.
Hij wil zijn creativiteit en kennis projecteren en delen met de jongeren door middel van “learning
by doing”. Zijn spare- time aktiviteiten : woodcraft survival ( walking sticks and shepherd crooks enz ...), natuurfotografie, cartoonist, bushcraft en Land Rover addict.

 

Filip@overleef.be

Mira Huypens

gezinswetenschapper, psychotherapeut, coach en trainer

Mira is vooral actief binnen de pijler LEEF van Overleef.

Zij is overtuigd van de helende kracht van het buiten zijn, in de natuur. Soms is dat echter niet voldoende en is er nood aan extra therapie of coaching. Als psychotherapeut en integratief coach helpt zij graag om zowel kinderen als volwassenen weer goed in hun vel te laten voelen en de uitdagingen van elke dag aan te kunnen. 

mira@overleef.be

 

Renaat

Expert Survival, Zelfverdediging, klimmen

Renaat was net zoals de meesten in zijn jeugdjaren bezig met vlotten sjorren en kampen bouwen in de bossen.

Enkele jaren geleden pikte hij de draad weer op begon met het aanleren van survival- en bushcrafttechnieken; hij volgde hieromtrent verschillende cursussen.

Onder het motto nooit te oud om te leren is hij steeds op zoek naar dingen om bij te leren en cursussen te volgen. 

Zijn passie voor krijgskunst begon op vroege leeftijd en hier is hij nog steeds mee bezig in verschillende stijlen zoals ju-jutsu, nin-jutsu, Kali...., van traditioneel tot straatgericht.

De kennis en ervaring die hij hierin heeft opgedaan deelt hij graag met anderen.

De gaatjes in zijn vrije tijd worden tegenwoordig ook nog gevuld met klimmen.

Agnes Mouling

Op oudejaar 2019 namen we met veel droefheid afscheid van onze collega Agnes.

Agnes betekende veel voor ons allemaal, en zeker ook voor Overleef als organisatie.
Waar zij in het begin vooral mee werkte achter de schermen, werd zij al vlug steeds meer een warme toeverlaat voor kind én ouder.
Wij missen haar elke dag. Op het Overleef terrein te Rummen maakten we ter nagedachtenis een leefboom. Op die manier willen de mooie herinneringen aan Agnes blijven koesteren.

We zullen ons best doen om de geest en de spirit van Agnes mee te blijven nemen in de aanpak van Overleef. Agnes, jij blijft voor altijd in ons hart. 

Please reload