top of page

Onze visie

 

Overleef is ontstaan door het engagement van 2 koppels die hun eigen kinderen weer goesting wilden geven om buiten te spelen en te ontdekken in de natuur. Ons engagement bleek zo aanstekelijk en noodzakelijk voor kinderen , dat meer en meer kinderen en ouders zich richten naar onze organisatie. Via Overleef willen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en teams meer in hun kracht brengen, en het contact met zichzelf en de natuur terug laten vinden. 

Overleef richt zich met haar aanbod op 3 pijlers:

 

Onder de pijler LEEF gaan we talentgericht aan de slag, op zoek naar balans, veerkracht, bewustwording en zelfvertrouwen.
 

BELEEF staat voor FUN, natuurbeleving en bushcraft (= effectief dingen maken met allerlei zaken die we vinden in de natuur)

 

Onder de pijler OVERLEEF gaan we terug naar de basics. We gaan de aan de slag met echte 'survival' skills en leren te overleven in moeilijke omstandigheden!

 

Onze tarieven

Onze VZW heeft extra aandacht voor kinderen. Zij zijn onze toekomst en ze staan voor heel wat uitdagingen in een steeds bewegende maatschappij. Een maatschappij waarin ze langer zullen gaan werken, waarin de ene verandering de andere opvolgt, waarin de druk alleen maar schijnt toe te nemen. Willen we dat zij gelukkig zijn, hun weg vinden en gewapend zijn, dan is het onze taak om hen nu reeds in hun kracht te helpen komen. We willen hen emotioneel versterken, hen laten ervaren dat ze geluk vinden vanuit hun talenten, vanuit hun passies. We laten hen samenwerken, verscherpen hun sociale vaardigheden en verhogen hun zelfvertrouwen. 

Omdat we kinderen gelijke kansen willen geven, willen we onze tarieven laag houden. Dat moeten we uiteraard ergens compenseren. Onze tarieven voor VZW's en bedrijven zijn dan ook 'normale' marktconforme tarieven. 


Onze vrijwilligers
Vrijwilligers nemen in onze vereniging een zeer belangrijke plaats in. We willen onze vrijwilligers dan ook heel erg bedanken voor de tijd en de kwaliteit die zij mee in onze organisatie steken!

Foto's

Tijdens onze activiteiten nemen wij foto's die we achteraf op facebook of op onze website kunnen plaatsen.

Indien gewenst sturen wij de foto's ook door naar de deelnemers. Uiteraard maken wij respectabele foto's waarbij we vooral de sfeer van de activiteiten willen benadrukken.

bottom of page