top of page

Blij met mij!

Blij met mij kindertraining
Wat is Blij met mij?
 

Blij met mij! is een krachtige training voor kinderen van 6-12 jaar én hun ouders. Een kindertraining die het zelfvertrouwen versterkt door de talenten van de kinderen centraal te stellen. Al 7 jaar lang is de kindertraining keer op keer vol, zijn ouders erg tevreden en zien we mooie positieve veranderingen bij kinderen. Vandaar ook de uitbouw van het trainersnetwerk. 

De door mij gevolgde trainersopleiding werd gegeven door Els Pronk en Elke Busschots.

 

 

 

Wat willen we met Blij met mij! bereiken?

Kijken achter het gedrag van een kind. Ieder kind heeft talenten, krachten en ontwikkelingspotentieel.

Niet ieder kind herkent en erkent die bij zichzelf. Het is onze missie om een kind (spelenderwijs) te leren ontdekken: ‘Ik ben ik, leuk hè?!’

 

Hieronder vind je 2 filmpjes over 'gedrag achter het gedrag' en 'over de effecten van Blij met Mij!', beide filmpjes werden ingesproken door Els Pronk.

Hoe pakken we het aan?
 

Met de kindertraining ‘Blij met mij!’ zorgen we dat kinderen lekker in hun vel komen te zitten. Kinderen leren op een ongedwongen manier hun eigen talenten en krachten (h)erkennen. Ouders spelen een belangrijke rol bij het zelfbeeld van kinderen. Daarom betrekken we de ouders nadrukkelijk. Zij krijgen handvatten om op een andere manier naar hun kind te kijken en om het kind te kunnen ondersteunen bij het zien en ontwikkelen van de eigen kracht.
‘Blij met mij!’ is een veranderingsproces op maat voor ouders èn kinderen. Vanuit een positieve insteek ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en nieuwe dynamieken bij het kind zelf, maar ook in relatie tot anderen.
De effecten blijken tot lang na de kindertraining door te werken. In dit filmpje vertellen Els en Saskia van BMM in Nederland aan kinderen die de training daar gaan doen, wat ze kunnen verwachten. Op die manier hebben jullie een idee hoe het er ook hier aan toe zal gaan.

Hoe we samen optrekken met de ouders
 
  • vooraf is er met de ouders een kort telefonisch intakegesprek

  • aan het eind van elke bijeenkomst is een moment met de ouders en kinderen samen. Ouders kunnen dan ervaren wat we gedaan hebben en hoe ze dat samen met hun kind de komende week thuis kunnen voortzetten

  • er zijn drie ouderavonden, waarin het vooral gaat over hoe ouders hun kind kunnen steunen

  • de laatste avond is bedoeld om te weten hoe de ouders de effecten van de training vast kunnen houden in het gezin

 

Natuurlijk zijn er nog meer belangrijke volwassenen in het leven van een kind. Denk aan grootouders, leerkrachten, oppas, zwemjuf, buren, ooms en tantes. Ook zij zijn van harte welkom op de avonden van de kindertraining en aan het eind van elke bijeenkomst. Zo kunnen ouders en andere ‘helpers’ een kring vormen om de kinderen heen. En dat helpt enorm!

 

Lees meer ...

 

Lees ook het artikel Blij met mij! training als krachtige interventie, dat in het voorjaar van 2015 verscheen in het vakblad Onderwijs & Gezondheidszorg voor meer achtergrondmateriaal.

 

Waar en wanneer gaan de Kindertrainingen door?

De trainingen worden georganiseerd in regio Sint-Truiden-Tienen

De data voor de nieuwe reeks, voorjaar 2018:
Kindersessies op zondagvoormiddag van 10u-12:30u

- 7/1; 14/1; 28/1; 4/2; 25/2

Oudersessies op een weekavond van 19:00u - 21:00u

- 8/1, 24/1, 19/2

 

De sessies gaan door in Tiensestraat 10, 3440 Zoutleeuw

Ik kijk ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten en samen met jullie mee op pad te gaan om jullie te laten groeien en op weg te zetten met heel wat meer veerkracht!

 

De prijs?

De Prijs voor de intake, 5 kindernamiddagen en 3 ouderavonden bedraagt 395 EUR.

Wat meebrengen?

 

  • Een gezellig kussen om op te zitten

  • Lekker warme sokken of gezellige sloffen

  • Een stralende glimlach

Liever een individueel kindertalententraject voor jouw kind?

 

Kijk dan op onze pagina 'Individuele kinderbegeleiding'

bottom of page